producten
>
index
Lineaire aktuatoren
Uitvoeringen
Aanbouwdelen
Overzicht technische gegevens


U zoekt maar u vindt niet?
Geef ons een seintje g@llon.be
 

Meer informatie vindt u in de documentatie

Lineaire aktuatoren
via onze download site kan u onze laatste documentatie inkijken. Ga naar Lineaire aktuatoren


Lineaire aktuatoren zijn...
Het mechanisch component bij uitstek om rotatieve bewegingen om te zetten in rechtlijnige. Hiermee zijn hef- of verplaatsbewegingen mogelijk met een draaiende aandrijving.

De basis van een lineaire aktuator wordt gevormd door een worm en wormwiel overbrenging gekoppeld aan een trapeziumvormige draadstang of kogelomloopspindel.

Afgewerkte kubusvormige behuizingen met een gelijke belastbaarheid zowel in druk- als trekopstelling maken van onze lineaire aktuatoren een ideaal component binnen uw contructies.
 

Ons gamma lineaire aktuatoren kenmerkt zicht omwille van volgende voordelen:
op maat van de klant gefabriceerd in de kortste levertermijnen
spelingsvrije worm en wormwieloverbrenging
speling in de reduktie kan geregeld worden
reeds meer dan 20 jaar ervaring
bijkomende onderdelen vlot verkrijgbaar

Twee basistypes zijn beschikbaar:


Type A

Type B

Type A ->

Door de aandrijving op de worm verdraait zich het wormwiel met zijn bepaalde overbrengingsverhouding. In het wormwiel bevindt zich een genormaliseerde trapezium draad die in de spindel grijpt. Daardoor wordt de rotatieve beweging van het wormwiel omgezet in een translatieve beweging van de spindel. Door de aansluiting van de spindel op uw constructie wordt deze verzekerd tegen verdraaien, waardoor het wormwiel op de spindel ingrijpt en deze heen en weer door het huis loopt. Kan de verdraaing omwille van de eigenheid van de constructie niet verzekerd worden is er een uitvoering VD die intern deze verdraai-verzekering garandeerd. Een standaard A-uitvoering kan echter enkel in de werkplaats naar uitvoering VD opgewaardeerd worden.

Op het uiteinde van de spindel kunnen er een vorkkop (-GKA) of bevestigingsplaat (-BG) gemonteerd worden die de verbinding maakt naar uw constructie. Standaard is het spindeleinde voorzien van een metrisch draaduiteinde. Specifieke uitvoeringen op vraag van de klant is eveneens mogelijk.

De standaard overbenging is 1mm verplaatsing per toer op de ingaande as. Met de FU uitvoering bekomt men per toer op de ingaande as een verplaatsing van 0,25mm. Uitzondering hierop vormen de uitvoering met kogelomloopspindels.

Afgebeelde uitvoering SHG25-A-FU-GKA met motor 0,12kW 220V/380V 1500tr/min

<- Type B

In deze uitvoering is de spindel vast verbonden aan het wormwiel. Bijgevolg draait de spindel zich bij roterende aandrijfas.

De moer beweegt zich op en neer op de spindel en zet zodoende een rotatieve beweging om in een lineaire. De moer wordt vast verbonden aan de constructie ten einde de spindel te verzekeren tegen verdraaiing.

De standaard overbenging is 1mm verplaatsing per toer op de ingaande as. Met de FU uitvoering bekomt men per toer op de ingaande as een verplaatsing van 0,25mm. Uitzondering hierop vormen de uitvoering met kogelomloopspindels.

Afgebeelde uitvoering SHG10-B-F-KGT.

Daar deze componenten meestal project gebonden zijn, stellen wij u graag onze kennis ter beschikking. Geef gerust een seintje g@llon.be.

AANDRIJVINGEN GALLON  -  Kruisboommolenstraat 11 - B-8800 Roeselare  -  tel: +32 51 20 06 02  -  fax +32 51 22 59 68
mail g@llon.be  -  Disclaimer